26. huhtikuuta 2015

Joko muuttolinnut ovat saapuneet?

Kevät alkaa minulle muuttolintujen paluusta ja oikein sydän pakahtuu kun näkee ensimmäiset laulujoutsenet palaamassa takaisin tai kuulee talven jälkeen ensimmäistä kertaa peipon iloisen laulunlurituksen. Kyllä toki kovasti ilahduttavat myös ensimmäiset maasta nousevat leskenlehdet ja kauniisti liihottelevat sitruunaperhoset, jopa mantukimalaiset. Nämä kevään merkit tuovat sen ihanan tunteen, että huh, talvi on ohi! Mieli kevenee kevätauringon lämmittäessä ja luonto ja ihmiset ihmiset heräävät taas eloon.

Niinpä kevät on minulle lintujen ja muunkin luonnon bongailua. Pari viikkoa sitten kävimme katsomassa lintuja nuoremman tytön ja karvakuonon kanssa Espoon Laajalahdella. Tämä luonnonsuojelualue on tuttu paikka jo Espoossa asumisen ajoilta. Täällä tullut käytyä aika usein, kuuluhan alue pääkaupunkiseudun parhaimpiin lintuvesiin. 


Laajalahdella on myös upea luontotalo Villa Elfvik lapsille, ja tietysti aikuisillekin. Vanhassa jugendtalossa järjestetään erilaisia luontotapahtumia, mutta siellä voi myös vapaasti käydä tutkiskelemassa näyttelyitä ja leikkimässä yläkerran Mäyrän metsä -tiloissa. Talossa on myös kiva kahvila Café Satakieli, jossa voi nauttia vaikkapa makoisat pullat. Talolta on lyhyt matka lintutornille ja sieltä lähtee myös luontopolkuja ja pitkospuita pitemmällekin, esimerkiksi Otaniemen puolelle Maarin lintutornille. Tällä lintutornilla on vähän sellainen vakavampi meininki kuin Villa Elfvikissä, lintuja katsellaan omissa oloissa täydessä hiljaisuudessa. Lintuharrastushan on tosiaan totista hommaa, hih (tämä on jotenkin aina niin huvittavaa..)


Onko täällä muita lintujen tai kevään bongareita? Mikä teille tuo kevään?

2 kommenttia:

  1. Taidampa laittaa tämän meidän perheen retkilistalle !!

    VastaaPoista