9. toukokuuta 2015

Tornien taisto

Tänään taisteltiin appiukon ja entisten työkavereiden kanssa. Tuloksena oli 82 lintulajia Helsingin Viikin Pornaistenniemen lintutornista. Kyseessä oli siis BirdLifen jo 22. kertaa järjestämä "leikkimielinen" koko Suomen kattava tornien taisto. Voittajajoukkueeksi pääsee se, joka on nähnyt eniten lajeja klo 05-13 välillä.
 

Nyt osallistuttiin muistaakseni jo viidettä kertaa. Tornien taisto on oikein kevään kohokohta ja sinne on pakko päästä. Kivaa oli jälleen kerran, vaikkei sitä voittoa tainnut (taaskaan) tulla. Sääkin suosi ja aurinko paisto niin, että kasvot punaisina lähdimme kotiin. Mukana meillä on aina oivat lintutaitajat, minä taidan olla se heikoin lenkki vaikka melko hyvin niitä lintuja tunnistankin. Aikoinaan biologian opinnoissa piti opetella kaikki Suomen lintulajit ja siitä se into sitten lähti, kävin jopa avustamassa lintujen rengastamisessa (oli muuten mielenkiintoista!).

Vanha koirakin pääsi vielä mukaan <3
Kevät on parasta lintujen bongausaikaa kun ne hiljalleen saapuvat etelästä, on innostavaa nähdä melkein joka päivä uusi laji kyseiselle vuodelle. Kesällä innostus itselläni ainakin hieman aina laantuu kun linnut alkavat piileskellä pesissään eikä niitä ole enää niin helppo havaita. Tänään näin ainakin yhden uuden lintulajin ikinä; viiksitimalin (hih, mikä nimi!)!Löytyykö teistä lukijoista lintuintoilijoita?


4 kommenttia:

 1. Onhan noita kiva tutkailla. Aiemmin tällä viikolla käytiin yhdellä lintutornilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vähän ajattelinkin kun sinulla on usein niitä hienoja lintukuvia :) !

   Poista
 2. Täältä löytyy yksi! :) Me kisattiin Laajalahden Maarin tornissa ja sielläkin oli kaunis viiksitimali. Oli tosiaan ihanan aurinkoinen päivä ja en muista milloin viimeksi olisi 8 tuntia mennyt niin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa! Teillä oli myös hyvä torni ja hyvät lintuvedet. Aikamoisen tuloksen saitte! Mukava kun kommentoit, sain uuden blogin seurattavaksi :)

   Poista