20. joulukuuta 2014

Joululahjahumussa

Niin se tuli sitten tänäkin vuonna. Pienoinen joululahjapaniikki. Olin suunnitellut ompelevani lähes kaikki lahjat, mutta sitten kävikin yllättävä käänne (sain työn!) ja yhtäkkiä aikaa ompeluille ei enää ollutkaan. Niinpä jouduin pähkäilemään ja tekemään täsmäiskut kauppoihin.

Muutaman lahjan ehdin kuitenkin ommella. Loput sitten ostin käytettynä ja osan ihan uutena. Yritän parhaani mukaan ostaa aina hyödyllisiä ja kestäviä lahjoja, etten vain antaisi mitään krääsää. Myös esim. leffa- tai teatteriliput on minusta mukava aineeton lahja. Ja kaikki itse tehdyt lahjat on minusta tietenkin ihania, niin saajana kuin antajanakin.


Lahjat paketoin monesti sanomalehteen tai lasten piirustuksiin. Mies on innostunut kääräisemään paketit vanhoihin Aku Ankkoihin. Näin saa tosi kivoja, ja ainakin persoonallisia paketteja. Yksi hyväksi todettu vaihtoehto on myös kierrätettävä lahjakassi. 

Jotenkin ahdistun siitä, että hienoon lahjapaperiin paketoitu paketti revitään sekunnissa auki ja mytätään lattialle odottelemaan roskakoria. Yleensä yritä  olla kyllä kärppänä keräämässä talteen hienot lahjapaperit, jotta voin laittaa ne kiertoon. Ja koittamassa estää niiden repimisen. Jouluna se ei kuitenkaan tunnu kovin hyvin onnistuvan kun meillä on joulunvietossa aina niin paljon sitä (mukavaa) hässäkkää. 

Sanomalehtipaperit voi sitten kivasti kierrättää paperinkeräykseen. Kaupan lahjapapereita ei sen sijaan sinne voi laittaa (mm. suuren mustemäärän ja päällysteiden takia) vaan ne menee seka-tai energiajäteroskikseen eli kaatopaikalle tai poltettavaksi.

 
Onko teillä jo kaikki lahjat hankittuna?

2 kommenttia:

  1. Viimeinen ja vaikein lahja hankittu. Eli mieheni lahja, lippu keikalle ensi kesänä. Aku ankat onkin kiva ajatus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa erittäin hyvältä lahjalta! Itsekin toivoisin jotain sellaista :) Ne Aku ankka -paketit on tosi kivoja (jos vain raskii tuhlata lehden siihen ;) ).

      Poista