14. syyskuuta 2014

Antiikkia, roskaa ja paljon kuvia!

Kävin perjantaina Habitaren huonekalu-, sisustus ja designmessuilla Helsingissä. Täytyy heti myöntää, että en ole mikään übersisustaja, mutta tykkään kyllä seurata sisustustrendejä ja nähdä uusia muotoilun ihmeitä. Rakastan vanhoja tavaroita ja huonekaluja ja voisin täyttää kotimme pelkästään niillä. Vanhoilla tavaroilla on oma jännittävä historiansa, ja on ihanaa jos voin jatkaa niiden tarinaa sekä pidentää niiden elinkaarta. Erityisen upeaa on, jos nämä tavarat ovat kuuluneet jollekin tutulle tai sukulaiselle, vaikkapa omalle isoisoisälle, jolloin niihin sisältyy vielä paljon tunnearvoakin!

Niinpä näillä messuilla minua kiinnosti kovasti Antiikki-osasto. Ihania juttuja! Tässä muutamia kuvia sieltä:

Antiikin lisäksi minua kiinnosti suuresti Trash Design eli romumuotoilu, jossa hyödynnetään jätettä ja hylättyjä tavaroita.Tässä kuvia oivallisista ideoista:

Sokerina pohjalla Aleksi Puustisen suunnittelmat huonekalut (pöytiä ja tuolia), jotka oli tehty vanhoista skeittilaudoista. Aika cool! Huom. nämä huonekalut olivat Made in Finland -osastolla.


Habitaressa oli myös mielenkiintoinen EcoDesign, ekologisen muotoilun –erikoisnäyttely.

2 kommenttia:

  1. Aah mitä ihanuuksia! Mä en oikein viihdy messuilla, mutta näillä osastoilla olisin saattanut viettää muutaman tovin aika ihastuksissani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä muakin viehätti eniten tuo Antiikkiosasto ja sen "kirppistavarat" :)

      Poista