14. toukokuuta 2015

Retki Haltialaan

Ei päästy mökkeilemään Merenkurkkuun vesirokon takia mutta päästiin ekaluokkalaisen, ystävän ja koiruuden kanssa retkelle ihaniin maalaismaisemiin Haltialaan. Haltiala on Helsingin kaupungin omistama, kaikkien yhteinen pieni pala maaseutua vain vajaa 14 kilometriä ydinkeskustasta.

Niin hellyyttävä otsis!

Haltiala on oiva paikka lapsille (ja ihan kaikille); siellä saa tutustua lampaisiin, vuohiin, lehmiin ja kanoihin, kesällä myös hevosiin ja osallistua heinätalkoisiin. Tänään siellä oli myös poniratsastusta. Pihalla on leikkipaikka, grillipaikat (omat puut/hiilet mukaan) ja kiva kahvila Wanha Pehtoori, josta saa oivat munkit ja vaikka lounasta. Kahvilan erikoisuuksiin kuuluu ihana Kulkuri-kissa, joka nukkuu mukavasti omalla paikallaan kahvilan lämmössä nauttien rapsutuksista.Ihastelimme tovin eläimiä ja sitten jatkoimme matkaa luonnonsuojelualueelle  Ruutinkoskelle, jonne reitti kulkee Vantaanjokea pitkin. Kosken kohina oli vaikuttava. Sitten poikkesimme hieman luonnonsuojelualueelta pellolle, jossa karvakuono sai hieman kirmata ja me muut leikimme peiliä, sillä ekaluokkalaisen mielestä pitkä kävely alkoi tuntua jo tylsältä.. Kävelimme vielä Niskala Arboretumim halki. Ihastuttavan kaunista! Ja joka puolella valtava valkovuokkomeri. Niskalan aarnialueelle ei tällä kertaa ehditty. Ihania pikkuteitä pitkin käveltiin takaisin Haltialan tilalle, tuli ihan mieleen kaukainen pohjoisessa oleva mummolani kotitie.


Haltialaa lähes vastapäätä on Tuomarinkylä ja Tuomarinkartano, jossa kannattaa myös ehdottomasti käydä! Sieltä löytyy mm. kahvila, sisustusputiikki, museo ja paljon hevosia sekä hyvin kaunis kartanomiljöö. Täytyykin kirjoittaa siitä ihan oma postaus myöhemmin!

Miten te vietitte Helatorstaita?

4 kommenttia:

 1. Valmistautumalla huomisiin 3vee partyihin. Aika mukava oli lukea tämä tällaisen maalaistollukan silmin, en tiennytkään tällaisesta paikasta noin lähellä keskustaa. Mukava että lapsilla on mahdollisuus päästä tutustumaan eläimiin, se kun aina jaksaa ihmetyttää, että oikeasti on paljon lapsia jotka eivät ole nähneet elävää lehmää tai eivät tiedä mistä maito tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta valmistelut! Tämä on hyvä paikka kyllä kaupunkilaisille päästä vähän lähemmäksi maalaiselämää ja ihmettelemään niitä eläimiä :) On se kyllä jännää huomata että maaseutu on täällä pääakaupunkiseudullakin todella lähellä!

   Poista
 2. Oi, täydellisen näköinen paikka - ollapa täällä Vaasassakin jotain tollaista..voih!

  Ai miten vietimme, nooh - täällä vanhempi lapsi mahataudissa, niin pyykätessä ja siivotessahan se...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä kiva paikka, pari muutakin kotieäintilaa löytyy lähistöltä mutta niissä en ole vielä käynyt. Eikö siellä päin ole? On teillä ainakin se ihana Merenkurkku, jonne meidänkin piti nyt tulla mutta suunnitelmat meni ihan pipariksi :) Voi harmi, että teilläkin sairastettiin, toivottavasti meni ohi jo!

   Poista