10. huhtikuuta 2015

Maista Ahvenanmaan pannukakkua!

Ålandspannkaka! Ahvenanmaalla kun aika usein käydään niin melko usein myös syödään paikallista pannukakkua. Näiden vuosien aikana olen jo itsekin oppinut sitä onnistuneesti tekemään. Ja ei se kyllä yhtään vaikeaa olekaan. Ajattelin jakaa  hyvän reseptin teillekin!


Ahvenanmaan pannukakku tehdään manna- tai riisipuuroon. Itse olen tehnyt aina mannapuuroon. Ahvenanmaan pannarissa on myös normaalista pannarista poiketen kardemummaa. Sen kuuluu olla paksua, joten uunipeltiä pienempi vuoka on parempi. Kovin montaa palasta ei pannaria pysty syömään, sen verran tuhtia tavaraa se on, niinpä tuollainen pyöreä vuoka riittää hyvin melko isollekin porukalle.

Perinteisesti Ahvenanmaan pannukakkua kuuluu syödä luumuhillon ja kermavaahdon kanssa. Koska luumuhillo ei kuulu meidän suosikkehin niin olemme vaihtaneet sen vähän makoisimpiin hilloihin. Tällä kertaa tosin unohtui niin hillot kuin kermavaahdotkin kauppaan. Hupeni se ilman niitäkin..




Ahvenanmaan pannukakku
6-8 annosta

1 l maitoa tai esim. soijamaitoa
1 kuppi mannasuurimoita/puuroriisiä
3/4 kuppia vehnäjauhoja
2 munaa
1/2 kuppia sokeria
1/2 tlk suolaa
kardemummaa
voita

kuppi = kahvikuppi, vajaa 1,5 dl

Ohjeet
Keitä kattilassa yhteen maito ja manna- tai riisisuurimot. Sekoita usein, ettei puuro pala pohjaan. Vispaa munat ja sokeri ja lisää valmiiseen puuroon. Lisää jauhot, suola ja kardemumma puuroon. Lisää maitoa jos taikinasta tulee liian paksu. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Lisää halutessasi voinokareita taikinan päälle.

Paista uunissa 45-60 min 210 asteessa.

Anna jäähtyä ja tarjoile hillon ja kermavaahdon kera.




Makoisia herkutteluja! Maistuiko hyvältä?

Kuvat olen ottanut mieheni sukutilalla Ahvenanmaalla. Aiempia postauksia sieltä täällä ja täällä. Vanhat Arabian astiat löytyivät talon kätköistä.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanaa tätä olenkin etsinyt, nyt kyllä testaillaan tämä :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos samoin, toivottavasti maistui!

    VastaaPoista