21. marraskuuta 2014

Deitit Tampereella

Saimme viettää marraskuun alussa viikonlopun kaksistaan mieheni kanssa iki-ihanalla Tampereella. Oli sattumoisin pyhäinpäivä, mutta sehän sopi sillä halusimme vain käveleskellä kauniissa tehdasmiljöössä, ihailla vanhoja taloja, vierailla museoissa, käydä kahvittelemassa ja oikein kunnolla syömässä. Sattuipa kohdalle vielä kaunis aurinkoinen päivä!

On se uskomattoman ihana tunne kun voi yhdessä rauhassa jutella, suunnitella tulevaisuutta ja haaveilla, eikä kukaan tule keskeyttämään tai haluamaan jotakin. Saa toisen sataprosenttisen huomion. Ollaan taas vain me.

Tampere on melko tuttu paikka minulle, vietin siellä aina hauskoja opiskeluaikojen viikonloppuja ystävieni kanssa. Silloin ei tullut niin huomioitua sitä kuinka kaunis Tampereen keskusta onkaan.

Mutta tällä kertaa ihastelimme sitä!


Museokierroksen teimme käymällä katsomassa Tammerkosken rannalla sijaitsevan Museokeskus Vapriikin näyttelyt. Ja niitähän riitti, olisiko ollut 14 näyttelyä. Kaikki äärimmäisen mielenkiintoisia! Lippu maksoi vain 10 euroa.


Kävimme myös historiallisella Finlaysonin tehdasalueella sijaitsevassa ilmaisessa Työväenmuseossa Werstaassa. Ihan hitti! Siellä erityisesti mieleeni olivat Tekstiiliteollisuusmuseo ja Kallis halpatuonti -näyttely. Sekä harmoni (pakko saada piano!). Kaiken kaikkiaan koko museo oli kyllä käymisen arvoinen.


Vanhoja taloja ja miljöitä rakastavan unelmakahvila löytyi Finlaysonin alueelta 1800-luvulla rakennetulta Tallipihaltalta. Hurmaavan kahvilan lisäksi siellä on söpö pikku putiikki. Olen ollut kerran aiemmin täällä Tallipihan pihapiirissä kesätapahtumassa ja ihastuin jo silloin syvästi paikkaan. Kannattaa käydä!


Sunnuntaina suuntasimme vielä kirppiksille, mm. jättimäiselle Radiokirppikselle. Löydöt jäi kyllä tällä kertaa tekemättä.. Mutta ehkä hyvä niin!

Näkemättä jäi vielä Amurin työläismuseokortteli, koska se oli suljettu näin talviaikaan. Ja maistamatta Pyynikin tornin munkit. No, jäipähän jotain ensi kerrallekin!

Onko teillä suosikkipaikkoja Tampereella? Missä kannattaisi ehdottomasti käydä?


5 kommenttia:

 1. Itse varasin muutama päivä sitten Sokos hotelli Villaan miehelleni ja minulle huoneen (vasta ensi kesäksi), mielenkiinnolla odotan. Hotellihuoneet näyttävät todellakin "ei niin perinteisiltä"... Tuolla kahvilassa täytyy ehdottomasti käydä samalla reissulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kesäksi vielä! Kannattaa katsoa sen Tallipihan tapahtumat, siellä on ilmeisesti kesällä aika useinkin kaikkea kivaa tapahtumaa. Me yövyttiin tosi kämysessä Cumulus-hotellissa mutta käytiin ihastelemassa Tammer-hotellia, aivan ihanaa 1920-luvun tyyliä.. :) Toi Villa näyttää upeelta myös!

   Poista
 2. Riipaisevaa! Kun asuin noilla Tampereen tienoilla pitkästi toistakymmentä vuotta, oli nostalgista katsella hienoja kuviasi. Tuttuja paikkoja! Nyt elelen täällä Perämeren saarella Hailuodossa, ihan omasta halustani. Kaamos syvenee.
  Olipa mukava, että pääsit lomailemaan, se on voimaannuttavaa.
  terveisin Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mutta Hailuodossa! Se on uskomattoman ihana paikka. Kävin pitkästä aikaan viime kesänä. Olen sieltä lähistöltä kotoisin, joten siellä Perämerellä päin tulee oleskeltua aika paljon :) Kiva kuulla, että pääsit hetkeksi Tampereen tunnelmaan kuvien kautta.
   Lomailu tosiaan tekee terää, ihan vain tuollainen lyhytkin pikaloma!

   Poista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista